Social Icons

.

Tuesday, December 16, 2014

Zero Maharaja Lawak Mega 2014 (Review Minggu 5)


Salam Maharaja Lawak Mega 2014.

Menginjak ke minggu ke-5, kumpulan Zero yang dianggotai oleh adik-beradik iaitu Sharif, Shaiful dan Atu semakin menjadi bualan oleh pihak juri, media mahupun para peminat rancangan lawak yang dirintis oleh pihak Astro sendiri. Lawak konsisten yang cukup mencuit hati, menggemuruhkan seluruh isi Royal Teater Shah Alam.

Well, almaklum pertama kali menjejak kaki ke siaran langsung MLM!

Tema Bebas yang berlangsung pada 12 Disember 2014 lalu juga telah menyaksikan penyingkiran kumpulan Ekzos dan Wala. Minggu ini, hanya 10 kumpulan yang akan terus memperjuangkan misi #superherolawak dengan tema Muzikal.

Oh, baru kutahu DAC itu peminat Datuk AC Mizal sendiri. Ini baru daebak, siap hos rancangan ada banner dan penyokong sendiri. Baju kuning ala-ala Digi bah kunun.

Selamat berjuang Zero!

Minggu ke-5 juga memberi peluang buat gue bertemu dengan Zero. Yes, with Bubu for sure! It has been nice lepaking with them and some sporting Sabahans. All the grebo, gondrong, ‘maralaja walak’ pun ada. They’re been so nice. And sum more, kami dibelanja oleh artis! Not forgotten, pengalaman beratur seawal jam 8 pagi di luar Pintu Masuk Utara Astro, Bukit Jalil. Nda pa, next time kita gamble luar RTSA.

Jangan lupa undi Zero. Pantang Mundur Kecuali Operasi!
 Taipkan ML 3/5/10/20 ZERO dan hantarkan ke 32777.

-Nama cina siapa?

-Ha Kau! Kalau aku ha, kaw-kaw baunya.

-Kompang dipalu pengantin baru
Duduk bersanding tidak tahu malu

-Nanti dia kinyit-kinyit.

-Akuuu cinta padamuuu.. walaupun gigi kuning, otak kuning, kepala..kepala kuning.

-Farmasi ka formasi? Formasi!

-Tarian singa? mana ada singa muka petak!

No comments:

Post a Comment

LinkWithinCool Widgets
 
Blogger Templates